Dorpen en steden

Dorpen en steden

Feanwâlden en De Westereen

Jachthaven en Camperpark Kuikhorne liggen tussen de dorpen Feanwâlden  en de Westereen. Beide dorpen hebben een uitgebreid winkelcentrum en een treinstation (traject Leeuwarden – Groningen).

Met de trein naar Leeuwarden of Groningen!

Het treinstation is 5 minuten fietsen vanaf de jachthaven en het camperpark.
U bent binnen 25 minuten in Leeuwarden en binnen 45 minuten in Groningen!

Feanwâlden

In Feanwâlden kunt u een bezoek brengen aan de Schierstins. In dit oude klooster zijn wisselende exposities te bewonderen.  Verder vindt u in het dorp o.a. een Plus, slagerij, bakkerij, drogist, twee kledingzaken, twee kapperszaken en 1 kinderkledingzaak, cafetaria, dierenspeciaalzaak, grote verkoop van 2e hands boeken bij Het Vergeet Mij NietjeHet dorp heeft een treinstation (traject Groningen – Leeuwarden).

In het naastgelegen Feanwâldsterwal worden kano’s, sups en fluiterbootjes verhuurd bij Duke Luk. Vanaf hier kunt u het prachtige natuurgebied It Bûtenfjild ontdekken. Op c.a. 10 minuten fietsen vanaf Jachthaven Kuikhorne.

De Westereen

In De Westereen is een uitgebreid winkelcentrum met o.a. bakkers, slagers, COOP, Aldi, Kruidvat, kappers, groenteboer en Primera. Het dorp heeft een treinstation (traject Groningen – Leeuwarden).

Dokkum (op ca 12 km afstand)

Dokkum is één van de Friese 11-steden (en bekend door Bonifatius). U vindt hier een prachtige binnenstad. Maak een stadswandeling onder leiding van een gids of ga gezellig een middag winkelen. Een bezoekje aan de Bonifatiuskapel of het Admiraliteitshuis is ook de moeite waard. Daarnaast worden er vaak evenementen georganiseerd zoals de jaarmarkt, de Admiraliteitsdagen en de Kerstfair. Wij geven u graag tips! Op woensdag is er een gezellige weekmarkt in het centrum. Er zijn (gratis )  fietsroutes naar Dokkum op ons park aanwezig.

Burgum (op ca 6 km afstand)

Burgum is het grootste dorp van de gemeente Tytsjerksteradiel en slechts op 20 minuten fiets afstand. U vindt hier een gezellige winkelstraat en de grotere supermarkten. Op vrijdagochtend  is er een markt in het centrum. Verder heeft het dorp een actieve ondernemersvereniging en worden er het gehele jaar gezellige activiteiten georganiseerd. Als u op de fiets naar Burgum gaat, is het leuk om onderweg de klompenmakerij en museum van de familie Scherjon te bezoeken. Er zijn fietsroutes naar Burgum en omgeving op ons park aanwezig (fietsroute rondje Bergumermeer).

Kollumerzwaag: Kringloopwinkel het Lichtpunt (op 6 km afstand)

Kringloop Het Lichtpunt is één van de grootste kringloop winkels in Noord-Nederland in aanbod van kwaliteit en diversiteit. Uit heel Nederland worden aangeboden goederen opgehaald.

U vindt er van alles! Van meubels en bedden tot speelgoed, fournituren en gereedschap.  Er zijn fietsroutes naar Kollumerzwaag op ons park aanwezig.

Leeuwarden ( 18 km afstand )

Bezoek Leeuwarden met de trein of met de fiets ( fietsroute aanwezig op het park) en bezichtig het Keramiek en het Fries museum, of bezoek de oude gevangenis De Blokhuispoort. Bij mooi weer kunt u praamvaren door de grachten. In Leeuwarden kunt u heerlijk shoppen en diverse terrasjes pakken.
U kunt hier ook de Oldehove beklimmen. Leeuwarden is één van de oudste steden van Noord Nederland.